KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

 luftkonditionering i uppland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Kyla & luftkonditionering i uppland

Under sommarmånaderna har vi på senare år haft allt fler värmeböljor och då behövs det luftkonditionering för att skapa ett behagligt inomhusklimat. Efterfrågan på AC/luftkonditionering har ökat, framför allt önskas AC till sovrum men även till arbetsplatser. Människors förmåga att arbeta effektivt påverkas i hög grad av inomhusklimatet. Förutom att det sänker prestationsförmågan att ha för varmt inomhus kan det även bidra till hälsoproblem. Våra kylaggregat har flera effekter, de kyler, filtrerar och avfuktar inomhusluften.

KONTAKTFORMULÄR

Vad är AC / luftkonditionering

Med luftkonditionering avses en teknisk process där inomhusluft kyls ner till normal rumstemperatur, något som kan behövas när det är väldigt varmt ute. Det är på sätt och vis samma princip i ett kylskåp som i en värmepump med den skillnaden att kyla inte kan produceras. När luft eller tex vätska behöver kylas ner avlägsnar man i stället värmen. Alla luftvärmepumpar kan köras i omvänt läge för att avlägsna värme. Det maskiner som är gjorda för AC kan ha en värmepumpsfunktion men de fungerar generellt ganska dåligt i vårt klimat.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftkonditionering:

Luftkonditionering bygger på den fysikaliska lag som säger att när en vätska avdunstar så absorberas värme från omgivningen. Huvudkomponenten i ett kylsystem är ett köldmedium, en vätska som vid lågt tryck avdunstar, då bildas gas som kyler flänsarna i kylanläggningen. Flänsarna är stora till ytan och när luften sedan blåser över dem så kyls luften ner. Gasen leds vidare till en kompressor som ökar trycket för att få gasen att övergå i vätskeform igen och överskottsvärmen led ut. Förutom att skapa ett skönare inomhusklimat när det är hett ute så blir luften renare när du har en kylanläggning. Luften filtreras så att partiklar och bakterier avlägsnas och luften blir fräschare.

Vi analyserar de förutsättningar som gäller för ditt hushåll eller företag och rekommenderar en kylanläggning som passar behovet. För att få ett bra resultat är det viktigt att välja rätt typ av kylanläggning därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning. Vi tar fram den bästa lösningen för dig och håller konkurrenskraftig på installationen.

  • Platsen där värmepumpen eller luftkonditioneringen ska monteras är fri från hinder och redo för installation
  • Utomhusdelen kan installeras på en höjd mellan 40cm och 150cm ovan mark
  • Det finns ett jordat uttag att ansluta någon av delarna till. Finns varken uttag i anslutning till inomhus- eller utomhusdelen kan systemet startas via en kundens förlängningskabel

"Förutom att skapa ett skönare inomhusklimat när det är hett ute så blir luften renare när du har en kylanläggning"

ENWELL BGE - UPPLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 020-10 32 32


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Uppland Uppland kyla
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.