KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_service/>

service av hållbara energilösningar i uppland

KONTAKTA OSS IDAG!

Service eller byte av värmepump i Uppland

Värmepumpar (oavsett typ) behöver genomgå regelbunden service och det finns flera fördelar med att vara noggrann. En fördel är att både funktion och livslängd förbättras, en annan är att vi kan upptäcka eventuella fel på värmepumpen i ett tidigt skede. Det sistnämnda kan spara mycket pengar och besvär. Vår rekommendation är att anlita en professionell fackman för servicen vartannat år, då bibehåller man maskinens energieffektivitet. 

När värmepumpen har några år på nacken och garantitiden gått ut kan man ställas inför frågan att byta pumpen eller laga den. En otroligt viktig del av en värmepump är kompressorn, man kan se den som värmepumpens hjärta. Om du börjar höra missljud från värmepumpen är det ofta kompressorn och ett tydligt tecken på att pumpen åldras. Det är kostsamt att byta kompressor, ofta väljer man att hellre byta till en ny värmepump. Är du osäker kring värmepumpens funktion och prestanda kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

KONTAKTFORMULÄR

Ett servicebesök innehåller

Nedan har vi punktat upp delarna i servicerutinen för enklare överblick:

  • Värmepumpen tas isär
  • Alla delar sprayas med medel som bryter ned smuts och damm
  • Inuti pumpen utförs ångtvättning, ångan kommer åt överallt
  • Mätning av tryck och elförbrukning
  • Kontroll av dräneringsfunktion på inomhusdelen
  • Kondensorn kontrolleras och funktionstestas
  • Personlig rådgivning och serviceprotokoll skrivs under

BannerBla banner_bla_enwell_bge_service

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående service:

Bergvärmepumpar har normalt en livslängd på 20-25 år, luftvärmepumpar och luft/vattenvärmepumpar brukar ha en livstid på mellan 10 och 20 år. Tekniken i värmepumpar har utvecklats fort vilket gör att det kan vara en god investering att installera en ny värmepump istället för att serva den gamla. Bara de senaste åren har det kommit ett helt nytt och betydligt bättre köldmedium.

En grundlig service är svår att göra utan speciellt anpassad utrustning. Den utrustning vi jobbar kan även upptäcka gasläckor, något som annars är väldigt svårt. Alla tillverkare har egna krav på service vilket gör det svårt att ange ett exakt intervall men vi brukar rekommendera att man bokar service inom ett spann på 18-36 månader.

För att underhålla så god funktion som möjligt behöver värmepumpens filter rengöras med jämna mellanrum, helst en gång per månad. Filtret behöver vara rent för att luftströmningen ska gå lätt och då får du även maximal effekt av pumpen. En gång i månaden är en bra tumregel för de flesta men om det finns husdjur i hemmet kan filtret behöva rengöras lite oftare.

"Om du börjar höra missljud från värmepumpen är det ofta kompressorn och ett tydligt tecken på att pumpen åldras"

ENWELL BGE - UPPLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 020-10 32 32

Beställ service hos oss på enwell!

Vår rekommendation är att anlita en professionell fackman för servicen vartannat år, då bibehåller man maskinens energieffektivitet. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Uppland Uppland service
Firstname
Phone
Namn *
E-post
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.