KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_franluft/>

 frånluftsvärmepumpar i uppland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Frånluftsvärmepump I UPPLAND

Frånluftsvärmepumpen återanvänder värme ur ventilationsluften, dvs värme som annars skulle ventilerats ut. När man tar vara på den värmen minskar energiförbrukningen. Frånluftsvärmepumpen ger både värme och varmvatten samtidigt som ventilationen förbättras. Frånluftsvärme kan installeras i äldre hus som har ett ventilationssystem och i samband med nybyggnation. Se vårt utbud här.

KONTAKTFORMULÄR

Fördelar med frånluftsvärmepump

  • Tar lite plats och kräver lite underhåll
  • Bra för miljön när värmen återanvänds
  • Smidig installation utan ingrepp på tomt/trädgård
  • Ger huset både värme och varmvatten
  • Förbättrar inomhusklimatet genom ökad ventilationen
  • Smart komplement vid jordvärme, bergvärme och sjövärme

 

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående frånluftsvärmepumpar:

Om du funderar på frånluftsvärmepump gör vi gärna ett hembesök och går igenom förutsättningarna för just ditt hem. Du får sen ett kostnadsförslag som inkluderar en lämplig frånluftsvärmepump samt installation. Själva monteringen av pumpen brukar ta ungefär en dag. Vid installationen leds luftflödet från ventilationen till frånluftsvärmepumpen. Värmepumpen kopplas också ihop med husets varmvatten- och uppvärmningssystem samt med elnätet. När arbetet är utfört går vi igenom hur du ställer in temperaturen, vilka funktioner som finns och hur pumpen ska skötas. Du får också ett igångkörningsprotokoll. Inom sex månader efter installationen kontaktar vi dig och stämmer av att allt fungerar som det ska.

En viktig förutsättning vid installation av frånluftsvärme är att huset behöver ha ventilation från våtrum och kök. Det är också nödvändigt att ha ventiler i väggarna eller vid fönstren där luft utifrån kan komma in. Element eller golvvärme är bra komplement till en frånluftsvärmepump. Om frånluftsvärmepumpen klarar av att värma upp hela huset eller inte beror bla på husets storlek och isolering. Det är vanligt att frånluftsvärmepumpar inte riktigt klarar värmebehovet under de kallaste vinterdagarna, därför är det bra att ha en kompletterande värmekälla. Genom att ha tex en elpanna tryggar du ett behagligt inomhusklimat även när vinterkylan biter i som värst.

"Om huset har ett fungerande värmesystem men du önskar en effektiviserad uppvärmning kan frånluftsvärme vara ett bra val"

ENWELL BGE - UPPLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 020-10 32 32

Hur fungerar frånluftsvärme?

Frånluftsvärme håller ner elförbrukningen på ett miljövänligt sätt genom att tillvarata värme som annars skulle försvunnit ut med ventilationsluften. Skillnaden mellan frånluftsvärmepump och andra luftvärmepumpar är att frånluften periodvis är mycket varmare än utomhusluften. Vintertid har frånluftsvärmepumpar därför lägre elförbrukning jämfört med många andra uppvärmningssystem.  

Frånluftsvärme håller ner elförbrukningen på ett miljövänligt sätt genom att tillvarata värme som annars skulle försvunnit ut med ventilationsluften. Skillnaden mellan frånluftsvärmepump och andra luftvärmepumpar är att frånluften periodvis är mycket varmare än utomhusluften. Vintertid har frånluftsvärmepumpar därför lägre elförbrukning jämfört med många andra uppvärmningssystem.

En frånluftsvärmepump är driftsäker och kräver minimalt med underhåll. Det krävs inget tillstånd för att installera en frånluftsvärmepump på sin villa eller fritidshus. För att optimera livslängden rekommenderar vi dock att man rengör eller byter filter i pumpen en gång per år, i övrigt sköter den sig själv. Om huset har ett fungerande värmesystem men du önskar en effektiviserad uppvärmning kan frånluftsvärme vara ett bra val. På lång sikt sparar du inte lika mycket som vid installation av bergvärme men investeringen är mindre och du slipper borrning i trädgården.

Om pumpen fått den service och tillsyn som rekommenderas så ger den trygg värme i många år. Tekniken runt att effektivisera värmepumpar har dock gjort stora framsteg sista åren så om du har en pump som börjar närma sig 10-15 år kan det vara läge att investera i en ny. Exakt när det är lönsammast att byta påverkas av faktorer som skötsel, fabrikat och modell.

Effektiv och driftsäker uppvärmning

En frånluftsvärmepump är driftsäker och kräver minimalt med underhåll. Det krävs inget tillstånd för att installera en frånluftsvärmepump på sin villa eller fritidshus. För att optimera livslängden rekommenderar vi dock att man rengör eller byter filter i pumpen en gång per år, i övrigt sköter den sig själv. På lång sikt sparar du inte lika mycket som vid installation av bergvärme men investeringen är mindre och du slipper borrning i trädgården. 

Lönar det sig att byta?

Om pumpen fått den service och tillsyn som rekommenderas så ger den trygg värme i många år. Tekniken med att effektivisera värmepumpar har dock gjort stora framsteg sista åren så om du har en pump som börjar närma sig 10-15 år kan det vara läge att investera i en ny. Exakt när det är lönsammast att byta påverkas av faktorer som skötsel, fabrikat och modell.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Uppland Uppland frånluftsvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.