KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_jordvarme/>

IVT jordvärmepumpar

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Jordvärme I UPPLAND

Saknas det lämpligt berg att borra i där du bor så kan jordvärme utgöra att mycket bra alternativ. Det är också en bra lösning om du har tillgång till mark nära huset eller håller på med nybyggnation. Vid installation av jordvärme grävs slingor ner i marken för att fånga upp den lagrade solenergin och det behövs en viss yta för det. Hur stor ytan behöver vara beror på husets effektbehov, en normalstor villa brukar behöva en yta på ca 300-500 kvadratmeter. När rören är nedgrävda påverkas inte växterna på marken ovanför. Jordvärme utnyttjar den lagrade solenergin i marken och den räcker till både värme och varmvatten året om. Genom att kombinera jordvärme och frånluftsvärme får du en komplett anläggning för värme, varmvatten och ventilation med hög effekt och stor besparing.

KONTAKTFORMULÄR

Fördelar med jordvärme

  • Ingen borrning = inget behov av lämpligt berg
  • Enkelt och bekvämt. Det är samma teknik att ta värme från marken som från berget, jordvärme är lika underhållsfritt och lätt att sköta som bergvärme
  • Förnybar energi. Jordvärmepumpen återvinner lagrad solvärme från marken vilket är väldigt miljövänligt.
  • Jordvärme – den enda värmekällan du behöver. Jordvärmepumpen kan helt ensam förse huset med både värme och varmvatten även under vinterns kallaste dagar.

 

Så här skaffar man jordvärme
Innan besluten fattas gör vi ett hembesök och undersöker förutsättningarna på plats, när vi är klara får du ett kostnadsförslag anpassat för hushållets behov. När jordvärme installeras grävs en kollektorslang ner i marken, slingan läggs på cirka en meters djup. Längden på slingan är beroende på husets energibehov, normalt ligger längden på 300-500 meter. Själva grävningen och nedläggningen av slingorna brukar ta en till två dagar. Därefter installeras jordvärmepumpen och kopplas ihop med slangen. Installationen sköts av utbildad och certifierad personal, även det tar en till två dagar. På alla arbeten vår personal utför finns en ansvarsförsäkring.

"Saknas det lämpligt berg att borra i där du bor så kan jordvärme utgöra att mycket bra alternativ"

ENWELL BGE - UPPLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 020-10 32 32

Bra att veta om jordvärme

För att få installera jordvärme behöver du ha tillstånd från din kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd. Ansvaret för att skaffa tillståndet ligger på dig som fastighetsägare men vi hjälper dig med ansökan om du önskar.

.

Vi tar ansvar

När du köper en värmepump från oss lotsar vi dig hela vägen från rådgivning till färdig installation. Vi använder oss inte av underleverantörer utan har totalansvar för hela arbetet.

Kostnadsfri offert och kalkyl

Vill du se hur stor besparing du kan göra genom att installera jordvärme? Beställ en offert så får du uppgift om både investeringskostnad och besparing.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Uppland Uppland jordvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.