KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_sjovatten/>

sjövärmepumpar i uppland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Sjövärme i uppland 

För den som bor nära en sjö kan sjövärme vara ett bra alternativ till jordvärme och bergvärme. Både sjövärme och jordvärme bygger på att slingor läggs ner över en större yta. Vid sjövärme läggs slingan på sjöbotten och drar nytta av solenergin som lagrats där. Solens strålar värmer kontinuerligt upp sjöbotten vilket gör sjövärme till en miljövänlig uppvärmningsmetod. 

KONTAKTFORMULÄR

Fördelar med sjövärme

  • Energieffektivt vilket ger stor besparing
  • En sjövärmepump är minst lika effektiv som en bergvärmepump
  • Miljövänlig värme via lagrad solenergi
  • Liten miljöpåverkan vid installation
  • Sjövärme fungerar som ensam värmekälla, ger både värme och varmvatten

 

Installera sjövärme – så här går det till
Om du funderar på sjövärme så gör vi gärna ett hembesök först för att undersöka hur förutsättningarna ser ut. Vi utformar även ett kostnadsförslag utifrån hushållets behov. När beslutet är fattat och det är dags för installation så sker nedläggning av slingan på sjöbotten av dykare. Därefter grävs slingan ned i marken från strandkanten och upp till huset. Arbetet med slingan tar vanligen en till två dagar. När slingorna är på plats installeras värmepumpen, den delen av installationen tar också en till två dagar. När du beställer sjövärme via oss görs installationen alltid av utbildad och certifierad personal, självklart har vi en ansvarsförsäkring som täcker utfört arbete. 

När det gått fem- sex månader efter installationen så kontaktar vi dig och stämmer av hur anläggningen fungerar. Du är då välkommen att ställa frågor som dykt upp och får samtidigt råd om hur du hanterar värmepumpen på bästa sätt.

"Sjövärme är miljövänlig värme"

ENWELL BGE - UPPLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 020-10 32 32

Kom ihåg

Du behöver ha tillstånd från miljö- och hälsoskyddsnämnden i din kommun för att få installera sjövärme. Att ansöka om tillstånd är ditt ansvar men vi hjälper dig om du vill. Tänk på att handläggningstiden kan vara lång.

Vi tar ansvar

Det är viktigt att du som kund känner dig trygg när du köper en värmepump med installation av oss. Hela arbetet görs därför i vår regi (utan underentreprenörer) och vi är med dig från planering till färdig installation. Vi tar alltså ett totalansvar och allt arbete täcks av vår ansvarsförsäkring.

Garantier

Värmepumpar från IVT har väldigt generösa garantier, faktiskt marknadens bästa.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Uppland Uppland sjövärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.